המפגשים שהיו
מפגשי אגודת הידידים

פרופ' יצחק גלבוע, ביה"ס לכלכלה ע"ש ברגלס, ניסה לענות בהרצאתו על השאלות המסקרנות ביותר בתחום קבלת ההחלטות.

עו"ד ד"ר אורן אסמן, מנהל מיזם סמואלי לבינה מלאכותית אחראית ברפואה ומרצה בכיר בחוג למדעי האחיות, בהרצאה על שילוב כלי בינה מלאכותית בעולם הבריאות.

ד"ר נחומי יפה, החוג למדיניות ציבורית, חשפה את מחקריה בקרב הקהילה החרדית בישראל ובארה"ב ובמיוחד סביב חוק הגיוס לחרדים.

מצטיינות ומצטייני ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה במחווה מוזיקלי לשירי הקולנוע הישראלי באירוע פתיחת השנה של האגודה, בהנחיית נתן דטנר.

מצטיינות המחלקה הווקלית ותזמורת סימפונית קאמרית של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה במופע קסום עם הקלאסיקות העל-זמניות של דיסני.

פרופ' רונן בורשבסקי, מנצח תזמורת ומקהלה ומלמד ניצוח בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה, סיפר לנו על דמות המנצח ולימד אותנו באופן פרקטי את יסודות הניצוח תוך שילוב סרטונים של מנצחים דגולים והדגמות חיות.
פרופ' מאיר פדר, ראש המרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים, ביה"ס להנדסת חשמל, בחן את ההבדלים בין יכולת חיקוי והצלחות הנדסיות לאינטליגנציה במכונות.

ד"ר נטליה פרוינד, ראשת המעבדה לחקר נוגדנים אנושיים בפקולטה לרפואה, סיפרה בהרצאתה כיצד נוצרים נוגדנים, כיצד הם פועלים בגופנו ואיך אפשר למנף את הידע הזה לתכנון תרופות חדשות וחיסונים שישפרו את איכות החיים של האנושות.
ד"ר טלי אילוביץ, ממהמחלקה להנדסה ביו-רפואית וביה"ס סגול למדעי המוח, סיפרה בהרצאתה על פיתוחים חדשים לטיפול במחלות מוח וגידולים סרטניים באמצעים לא פולשניים.
ד"ר דייבי דישטניק, חבר סגל בכיר בפקולטה לניהול ע"ש קולר, שוחח בהרצאתו על שוק ההון, על היכולת לנבא ולחזות תנודות בשוק ההון, על השפעת המלחמה, הקשר לשער הדולר, לריביות ועוד.
הפסיכולוגית הקלינית, ד"ר עידית גוטמן מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה וביה"ס לבריאות הציבור, הסבירה לנו על מצבי לחץ וחרדה ואיך אפשר לצאת מהם, במיוחד בתקופה הקשה בה אנחנו נמצאים.

בהרצאתה של ד"ר נטע מימון מביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה וביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, חקרנו את השפעת המוזיקה על המוח, הבנו כיצד למוזיקה יש השפעה רבה על ההתנהגות והרגשות שלנו ואילו אזורים מוחיים משתתפים בתהליך העיבוד המורכב שלה.

בהרצאתו, סקר פרופ' דני בן-שחר, חבר סגל וראש מכון אלרוב לחקר הנדל"ן בפקולטה לניהול ע״ש קולר, את התפתחות היכולת לרכוש דיור ואת ההשפעות החברתיות של השינויים במחירי הדיור בישראל של המאה ה-21.

איך מרגיש עובד כשהבוס שלו אינו בשר ודם אלא עשוי מקוד? אלו מתחים ואלו הזדמנויות צצות בעולם שכזה ואיך זה צפוי לשנות את עתיד העבודה בשאר המקצועות? על שאלות אלה ועוד ענה בהרצאתו ד"ר ליאור זלמנסון, מרצה בכיר בתוכנית לניהול טכנולוגיה ומערכות מידע בפקולטה לניהול ע״ש קולר.

ד"ר בן מעוז דיבר בהרצאתו על טכנולוגיה חדשה הנקראת "איבר על שבב", שבה בונים איברונים קטנים בעזרת הנדסת רקמות, כדי ללמוד על הפיזיולוגיה האנושית.

ד"ר אופיר וינטר התחקה בהרצאתו אחר הפולמוס שהתנהל בין משטרים ערביים שפנו להסכמי שלום ונורמליזציה עם ישראל לבין יריביהם האסלאמיסטים מהסכמי קמפ-דיוויד ועד הסכמי אברהם.

פרופ' תלמה ליבל, הביאה בהרצאתה, המבוססת על ספרה החדש "מה שעובד", מחקרים על השפעתם של הגורמים הקטנים, אשר לרוב איננו מודעים להשפעתם ולעיתים אף לא מודעים לקיומם, על תפקודנו ועל רמת הלחץ שלנו.

בהרצאתה, סיפרה לנו פרופ' פדלר-קרוואני איך בודקים במעבדתה איזה סוכרים יש בבשר אדום ובגבינות ומה הקשר שלהם למחלת הסרטן ולמחלות לב ועל הכלים לזיהוי תאים סרטניים וטיפול בהם.

מחווה לזמרות וליוצרות שעיצבו את פסקול מדינת ישראל, בביצוע מצטיינות המחלקה הווקאלית ובליווי תזמורת קאמרית מתוך ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה.

בהרצאתו, סיפר פרופ' חיים סוכובסקי, ראש מעבדת פמטו-ננו, החוג לחומר מעובה בביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, על המחקר והפיתוח בתחומים אלו.

האירוע, בשיתוף מכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה, עסק בעתיד התחבורה, הזדמנויות ואתגרים.

פרופ' שי אפרתי, מביה"ס סאקלר לרפואה וביה"ס סגול למדעי המוח, סקר בהרצאתו את התובנות החשובות הקשורות לביולוגיה של ההזדקנות והתמקד בהתערבויות הקיימות, היכולות לשפר את התפקוד שלנו.

פרופ' תלמה הנדלר מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, הפקולטה לרפואה וביה"ס סגול למדעי המוח, סיפרה בהרצאתה על הקשר בין מוח לנפש.

ד"ר יבגני קלאובר מביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים, סיפר בהרצאתו על הקשר בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לשמאניזם.

האם לצמחים יש תבונה?
האם רובוטים מסוגלים לנוע ולטפס כמו צמחים?
ואיך השילוב של צמחים ורובוטים יכול להציל חיים?

בהשתתפות שירי ארצי, פרופ' גד קינר-קיסינגר, ד"ר יאיר ליפשיץ, אלה מילר-שריף ובן ארצי.

תנו לקסם להתחיל!
מיטב שירי מחזות הזמר של התפוח הגדול - קברט, גריז, כנר על הגג, צלילי המוזיקה ועוד, בביצוע מצטייני המחלקה הווקאלית ובליווי תזמורת קאמרית חיה של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה.