המפגשים שהיו
מפגשי אגודת הידידים שהיו בשנת תשפ"ב 2021 - 2022 ובשנת תשפ"ג 2022 - 2023

פרופ' תלמה ליבל, הביאה בהרצאתה, המבוססת על ספרה החדש "מה שעובד", מחקרים על השפעתם של הגורמים הקטנים, אשר לרוב איננו מודעים להשפעתם ולעיתים אף לא מודעים לקיומם, על תפקודנו ועל רמת הלחץ שלנו.

בהרצאתה, סיפרה לנו פרופ' פדלר-קרוואני איך בודקים במעבדתה איזה סוכרים יש בבשר אדום ובגבינות ומה הקשר שלהם למחלת הסרטן ולמחלות לב ועל הכלים לזיהוי תאים סרטניים וטיפול בהם.

מחווה לזמרות וליוצרות שעיצבו את פסקול מדינת ישראל, בביצוע מצטיינות המחלקה הווקאלית ובליווי תזמורת קאמרית מתוך ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה.

בהרצאתו, סיפר פרופ' חיים סוכובסקי, ראש מעבדת פמטו-ננו, החוג לחומר מעובה בביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, על המחקר והפיתוח בתחומים אלו.

האירוע, בשיתוף מכון שלמה שמלצר לתחבורה חכמה, עסק בעתיד התחבורה, הזדמנויות ואתגרים.

פרופ' שי אפרתי, מביה"ס סאקלר לרפואה וביה"ס סגול למדעי המוח, סקר בהרצאתו את התובנות החשובות הקשורות לביולוגיה של ההזדקנות והתמקד בהתערבויות הקיימות, היכולות לשפר את התפקוד שלנו.

פרופ' תלמה הנדלר מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, הפקולטה לרפואה וביה"ס סגול למדעי המוח, סיפרה בהרצאתה על הקשר בין מוח לנפש.

ד"ר יבגני קלאובר מביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים, סיפר בהרצאתו על הקשר בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לשמאניזם.

האם לצמחים יש תבונה?
האם רובוטים מסוגלים לנוע ולטפס כמו צמחים?
ואיך השילוב של צמחים ורובוטים יכול להציל חיים?

בהשתתפות שירי ארצי, פרופ' גד קינר-קיסינגר, ד"ר יאיר ליפשיץ, אלה מילר-שריף ובן ארצי.

תנו לקסם להתחיל!
מיטב שירי מחזות הזמר של התפוח הגדול - קברט, גריז, כנר על הגג, צלילי המוזיקה ועוד, בביצוע מצטייני המחלקה הווקאלית ובליווי תזמורת קאמרית חיה של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה.