אודות אגודת הידידים

מי אנחנו

אגודת הידידים של אוניברסיטת תל-אביב פועלת כעמותה עצמאית (ע.ר. 580010213) לצד האוניברסיטה ומלווה אותה לאורך שנים בגיוס משאבים חומריים ותמיכה ציבורית. אגודת הידידים מוכרת כמוסד ציבורי על ידי מס הכנסה ומאושרת לצורכי תרומות מיוחדות או גדולות לפי סעיף 46 ו-46 (א) לפקודת מס הכנסה.

אגודת הידידים מלווה את פעילות אוניברסיטת תל-אביב מאז הקמת האוניברסיטה בשנת 1956, בעת שהיו בה לא יותר מחמש פקולטות וכ-1,500 סטודנטים וסטודנטיות. היום, עם 9 פקולטות, 22 בתי ספר וכ-30,000 סטודנטים, מצמיחה אוניברסיטת תל-אביב מתוכה את מיטב הפוטנציאל החברתי, כלכלי, מדעי, רפואי ומנהיגותי בישראל.

אוניברסיטת תל-אביב היא האוניברסיטה הגדולה, המרכזית והרב-גונית ביותר בארץ. ממיקומה במרכז הגיאוגראפי של העשייה האקדמית, העסקית והציבורית בישראל, מהווה אוניברסיטת תל-אביב את בית היוצר המרכזי לקידמה ולצמיחה בכל התחומים. פעילותה העניפה בהוראה ובמחקר מסייעת למדינת ישראל למצב את עצמה גבוה בין המדינות המתועשות בעולם המערבי.

אתם - ידידי האוניברסיטה, תורמיה, בוגריה, הקהילה העסקית והיזמים החברתיים הלוקחים חלק בצמיחתה - הופכים כל זאת לאפשרי!

תפקיד האגודה הוא לסייע לקהילה העסקית והחברתית להשתלב באוניברסיטה ולתרום את חלקה, באופן שיקדם אינטרסים משותפים וישא פרי לטובת הצלחתה המתמשכת, ערכיותה ומעמדה בעולם של החברה והכלכלה הישראלית.

האגודה עוסקת למעשה בשני הבטים של גיוס:

• “גיוס רוחני” – גיוס ושילוב מעגלי תמיכה ציבוריים ועסקיים
  • “גיוס חומרי”- גיוס כספים להשקעה במחקר, הוראה, מלגות ופיתוח הקמפוס

להיות חלק מאגודת הידידים, פירושו לקחת חלק אישי בעיצוב פני המחר.