מחזירים את החוקרים

 

 

תופעת בריחת המוחות הינה האתגר העיקרי עימו מתמודדת אוניברסיטת תל אביב, כשאר מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. הביטוי הדרמטי ביותר של תופעה זו הינו העובדה כי 25% מכלל הסגל המחקרי של מדינת ישראל למעשה חוקר ומרצה כיום באוניברסיטאות בחו”ל!

 

שנים הובילה ישראל באופן מוחלט על המחקר המדעי המתקיים במדינות ערב. אולם, כיום  תורמת ישראל 0.7 אחוזים בלבד מכלל המחקר המדעי בעולם, בעוד מדינות ערב תורמות כ-2.8 אחוזים, בעוד אירן לבדה אחראית ל- 1.4 אחוזים. כמי שהדאגה לביטחון ישראל חקוקה על לוח לבו, אנו בטוחים שגם אתם שותפים עמנו לדאגה לעתיד המחקר המדעי.

 

לשמחתנו  מדינת ישראל רואה בכך משימה לאומית והממשלה החליטה להשקיע משאבים בעניין. ביוני 2011 המועצה להשכלה גבוהה הכריזה על הקמת שלושת מרכזי המצוינות הראשונים במסגרת התכנית הלאומית להחזרת חוקרים חוזרים. אוניברסיטת תל אביב תוביל את המרכז לחקר מדעי המחשב והיא  היחידה מבין האוניברסיטאות שנבחרה כשותפה בכירה בשלושת מרכזי המצוינות: לחקר המוח, לחקר מחלות מורכבות ולחקר מדעי המחשב. כל אחד מהמרכזים ימומן בשיתוף על ידי תקציב ממשלה, תקציב מקרנות וגיוס תרומות של האוניברסיטאות למטרה זו. אנו צריכים את עזרתכם כשותפים להשקעה במרכזים אלה.

 

איך אפשר לעזור?

אוניברסיטת תל אביב מממנת את השכר של החוקר, אך זקוקה למשאבים הכספיים אותם תעמיד לרשות החוקר לבניית תשתית מעבדה ברמה בינלאומית ולגיוס צוות המחקר- מלגות דוקטורנטים.

 

עלות המעבדות:

מעבדה לחוקר בתחום מדעים מדויקים ומדעי הטבע: 750,000$-1,000,000$

מעבדה לחוקר חוזר בתחום מדעי הרוח, חברה או אומניות: 250,000$

 

מלגות דוקטורנטים:

מלגות הדוקטורנט הינן מלגות קיום לעזרה בנטל העול הכלכלי, המאפשרות לדוקטורנטים (שרובם בעלי משפחות צעירות) להתרכז במחקרם. הדוקטורנטים הם חלק מצוות המחקר של החוקר החוזר.

 

לפרטים נוספים>>

 

לתרומה לקמפיין מלגות לדוקטורנטים ומחקר 2019>>

 

אנו מזמינים כל אחד ואחת מכם לביקור אחד על אחד בקמפוס לפגוש את החוקרים שכבר חזרו ולסייע לנו בהשקעה במעבדות ובמלגות דוקטורנטים שיעזרו לנו למשוך גם את עמיתיהם.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>