תכנית מלגאי הנשיא

תכנית 'מלגאי הנשיא' הינה תכנית ייחודית אשר מטרתה יצירת שוויון הזדמנויות בחינוך עבור צעירים חדורי מוטיבציה מהפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית בישראל

תכנית מלגאי הנשיא
"כדי להסיר דאגה מליבם מדי שנת לימודים, עמדנו על כך שנלווה את הסטודנטים "שלנו" עד השלמת התואר"- יורם ורובי שמיר

התכנית הוקמה בשנת 2002 במדור לקידום סטודנטים באוניברסיטה, במטרה לצמצם פערים בחברה הישראלית באמצעות השכלה גבוהה. התכנית מאפשרת לסטודנטים מהפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית ללמוד באוניברסיטת תל אביב ולרכוש מקצוע, אשר יספק להם הזדמנות שווה לקדם עצמם מבחינה אישית ומקצועית. במסגרת התכנית זוכים הסטודנטים למעטפת תמיכה ייחודית בהיקפה, הכוללת סיוע כלכלי, סיוע לימודי ואישי במטרה לספק להם את התנאים האופטימליים להצלחה בלימודיהם.

התכנית מלווה מדי שנה בין 50-70 סטודנטים, ולוקחים בה חלק יהודים, ערבים, בדואים, דרוזים, עולים מאתיופיה ומחבר העמים, כשהקבלה לתכנית נשענת על מספר קריטריונים:

* קבלת ניקוד העדפה מתקנת ע"י האגודה לקידום החינוך (הניתן ע"ס נתונים אישיים כגון מקום מגורים, מחלה במשפחה או אובדן של הורה, מצב סוציו אקונומי, ועוד)

* נזקקות כלכלית גבוהה

* מוטיבציה גבוהה ללימודים ולעשייה חברתית


השילוב בין ניקוד העדפה מתקנת לבין הסיוע הכלכלי הוא שמאפשר לסטודנטים אלו ללמוד, שכן למרות המוטיבציה הגבוהה שלהם הם בעלי נתוני קבלה גבוליים (מתוקף נסיבות חייהם) ולכן אין באפשרותם לשאת בעלויות הלימודים והמחייה הגבוהות. 

 

שותפות
 

תמיכה בתכנית מלגאי הנשיא היא השקעה בחברה הישראלית כולה. ההשקעה בסטודנטים מאפשרת להם לשבור את חסמי המוביליות החברתית ולפרוץ את הגבולות הגיאוגרפיים והכלכליים אשר עד עתה מנעו מהם לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם. עבור התורמים התומכים בתכנית, זוהי זכות והזדמנות לתרום לקידומה של החברה הישראלית והפרטים בתוכה.



מענה על בעיות
 

בין החסמים העיקריים העומדים בפנים סטודנטים בבואם לבחור בלימודים גבוהים הינם החסם הכלכלי ונסיבות חייהם.

סטודנטים אשר לוקחים חלק בתכנית מלגאי הנשיא מגיעים ממשפחות בעלות מעט משאבים. פעמים רבות, מדובר במשפחות מרובות ילדים בהן מפרנס אחד (בין אם מפאת מוות או נכות של אחד ההורים או מטעמי מסורת). לאור זאת, פעמים רבות הסטודנטים בתכנית יוצאים לעבודה בגיל צעיר על מנת לתרום לכלכלת הבית. עובדה זו גם היא משפיעה על יכולתם להגיע להישגים גבוהים בלימודי התיכון ומאלצת רבים מהם להשלים בגרויות ולגשת מספר פעמים לפסיכומטרי על מנת לעמוד בדרישות הסף האוניברסיטאיות.

 

מעגל הקבלה והנתינה
 

מעגל הקבלה והנתינה הינו נר לרגלי התכנית. כל הסטודנטים מבצעים מעורבות חברתית בהיקף של 65 שעות בשנה, במסגרות שונות כדוגמת: תכניות אח גדול/אחות גדולה, מרכזים קהילתיים, בתי חולים, מרכזי למידה לנוער בסיכון, תכניות לליווי ניצולי שואה, מסגרות טיפוליות לסובלים ממגבלה ועוד. 

הסטודנטים מוצאים בהתנדבות זו מקור לגאווה וצמיחה אישית. ההזדמנות לתת, ולא רק לקבל, מחזקת את הסטודנטים וכן פותחת בפניהם צוהר לתחומי עשייה מגוונים. לעתים קרובות מגלים הסטודנטים תחומים חדשים אשר לא הכירו בעבר, וממשיכים להתנדב ולתרום במסגרתם גם לאחר סיום השעות הנדרשות.

על מנת להבטיח את המשך קיומה של תכנית מלגאי הנשיא גם בשנות הלימודים הבאות, מבקשת האוניברסיטה את תמיכתם הנדיבה של התורמים.
הצלחת הסטודנטים מבוססת על תמיכה לאורך כל שנות התואר. לשם כך, זקוקה גם התכנית לביטחון כלכלי אשר יאפשר קבלתם של הסטודנטים ותמיכה בהם למשך מספר שנים. 

 

תרומה עם משמעות
 

תרומה זו תאפשר לעשרות צעירים חדורי מוטיבציה הזדמנות חד פעמית לשנות את מסלול חייהם ולמנף את הצלחתם האישית כדי להשפיע על חייהם של רבים אחרים. מלגאים אלו יהוו מודל לחיקוי עבור חבריהם בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית במדינת ישראל, ויהיו לדמויות חיוביות ומובילות בחברה הישראלית.

ציטוט מהתורמים הוותיקים יורם ורובי שמיר:

"בפגישות שלנו עם הסטודנטים בתוכנית התרשמנו מן התשוקה העזה שלהם להתקדם בחיים - לרכוש השכלה, לרכוש מקצוע. מלגות הנשיא מאפשרות להם להתמסר ללימודים בלי עול פרנסה. כדי להסיר דאגה מליבם מדי שנת לימודים, עמדנו על כך שנלווה את הסטודנטים "שלנו" עד השלמת התואר. כבר זכינו בכמה בוגרים  - ועוד שניים בדרך. יש לכך משמעות עמוקה עבורנו".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>