"שומרים אתכם קרובים גם מרחוק" – מצילים את הסמסטר באוניברסיטת תל אביב

האוניברסיטה עושה ככל יכולתה כדי שאף סטודנט לא יפסיק את לימודיו בשל מצוקה כלכלית או יפגר בלימודים בעקבות המשבר

22 אפריל 2020
מצילים את הסמסטר באוניברסיטת תל אביב

קהילת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב ספגה מכה קשה בשל משבר הקורונה. בעקבות השבתת המשק איבדו אלפי סטודנטים את העבודה שאפשרה להם 'לצוף מעל המים' במהלך לימודיהם. ללא הכנסות למימון שכר הדירה, שכר הלימוד והוצאות המחיה, רבים מהם נאלצים להפסיק את לימודיהם ולחזור הביתה להורים. בנוסף, עשרות רבות של סטודנטים, שחלקם הגדול משתייכים לאוכלוסיות הפגיעות ביותר, סובלים מחרדה ומדיכאון כתוצאה מהמשבר.

אוניברסיטת תל אביב, המחויבת בראש ובראשונה לסטודנטים שלה, הקימה, באמצעות תורמי האוניברסיטה, קרן סיוע מיוחדת, שתתן מענה לצרכים הכלכליים והרגשיים של הסטודנטים הנזקקים ביותר. המשמעות של יוזמה זו היא לא פחות מהצלת הסמסטר והשנה האקדמית עבור אלפי סטודנטים השרויים במצוקה. רוב הסטודנטים שנפגעו מהשבתת המשק משתייכים, מן הסתם, לשכבות החלשות ביותר בחברה – בני מיעוטים וסטודנטים המגיעים מהפריפריה ו/או ממשפחות מעוטות יכולת.

מאז פרוץ המשבר דיווחו אלפים לדקנאט הסטודנטים כי הוצאו לחל"ת, וכי לא יהיו להם הכנסות בעתיד הנראה לעין – ובכל זאת עליהם לשלם עבור לימודים, מגורים ומחיה. בזמנים אלה של מועקה וחוסר ודאות, מטרת הסיוע היא למנוע נשירה נרחבת מהלימודים בכל רחבי הקמפוס.

לחץ, מתח וחרדה הם חלק בלתי נפרד מהשלכות המשבר ואינם פוסחים גם על הסטודנטים, במיוחד אלו החווים קשיים כלכליים. בראייתה החברתית ובדאגתה לרווחה הכוללת של תלמידיה, האוניברסיטה מגבירה ומתחזקת את מערך התמיכה הנפשית והרגשית, באמצעות מפגשי ייעוץ פסיכולוגי ומענה במוקד תמיכה.

פעילות קהילתית נוספת שהאוניברסיטה מקדמת, היא הפעלת מערך מתנדבים, אשר מעבירים מזון ואספקה לסטודנטים השוהים בבידוד.

מלגות הסיוע מועברות במלואן ישירות לסטודנטים, ללא כל תקורה.

בואו להיות שותפים יחד איתנו בסיוע לדור העתיד - לתרומה לחצו כאן

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>