מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם סיגל פירסט

סיגל פירסט, מנכ"לית קבוצת כצט, מספרת לנו קצת על עצמה ועל מהי פילנתרופיה עבורה

24 ינואר 2022
מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם סיגל פירסט

סיגל פירסט, בוגרת אוניברסיטת תל אביב עם MBA והתמחות במימון ושיווק, חברה בוועדת התרומות של קרן יוכבד וא.ז. כהן, התומכת מזה שנים רבות בדוקטורנטיות ובדוקטורנטים ובסטודנטיות וסטודנטים בתארים ראשון ושני הנזקקים לסיוע כלכלי באוניברסיטת תל אביב. אביה, מאיר כהן, חבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב.

חברת ועד המנהל בטכניון ובעלת תואר בהנדסת תעשיה וניהול - מערכות מידע מהטכניון.

מנהלת את חברת כצט בע"מ משנת 2001.

נשואה ואמא ל- 3 ילדים, מתנדבת בער"ן, לאחרונה קיבלה מינוי בבית הדין להגבלים עסקיים.

10 דברים שלא ידעתם על סיגל פירסט:

1. איזה הרגלים שינתה אצלך התקופה האחרונה?
כמו כולם - מבלה יותר במטבח, מבשלים יותר והולכים פחות למסעדות.

2. באיזו סדרה את צופה עכשיו?
אין לי טלוויזיה, אם אני צופה אני צופה דרך האייפד.. לא הרבה, מעדיפה את כאן 11.

3. מה מרגש אותך?
פעם ריגשו אותי ההישגים בלימודים ובעבודה, היום הילדים שלי.

4. מה ה"Guilty Pleasure" שלך?
מאק אנד צ'יז.. אין על פחמימה עם גבינה מותכת.

5. בימי שגרה, מה הנופש המועדף עליך?
ויפסאנה - לצערי לא היו הרבה הזדמנויות בשנתיים האחרונות וכשהיו, היה קשה לתפוס מקום.

6. באיזה פיתוח של כצט את הכי גאה?
טיפטיפות - פתרון מדויק לפעוטות ולהורים.

7. איזו תרופה תשנה את העולם?
בדיקות גנטיקה וטיפולים מותאמים לגנטיקה - לדייק בטיפולים, להימנע ממתן יתר של תרופות.

8. עם מי הכי היית רוצה להיפגש?
אמא שלי. אני חושבת שהיא היתה מאד שמחה לשמוע על מסע החיים שלי שלצערי לא זכתה להיות שותפה לו.

9. מוטו לחיים?
המוטו שאין מוטו.. במהלך החיים עוברים גלגולים שונים ומשונים, עדיף להיות משוחררים מאקסיומות.

10. במשפט אחד - מהי פילנתרופיה עבורך?
מסורת. סבא שלי, בשנות ה- 70, העביר 10% מהמניות לקרן לתרומה לקהילה. הוא לא למד את זה בבית ספר למינהל עסקים, זה היה נקי מאינטרסים.. הוא בא מרקע דתי וביהדות יש לתת מעשר. "שפע צריך לזרום" - אני לא יודעת אם הוא באמת אמר את זה או זה זיכרון שיצרתי לעצמי, אבל זה בהחלט מייצג את האיש המופלא הזה!