אודות חבר הנאמנים הישראלי

חבר הנאמנים של האוניברסיטה מורכב מחברים ישראליים ומחברים מחו"ל הנבחרים על ידי סנאט האוניברסיטה, אשר משמשים כאסיפה כללית של האוניברסיטה. בסמכות חבר הנאמנים לערוך שינויים בחוקת האוניברסיטה, לסייע במימון תקציבים, לתאם בין האוניברסיטה ואגודות הידידים השונות בעולם, לאשרר את מינוי נשיא האוניברסיטה ולאשר את מקבלי תארי הכבוד. חברי החבר מקבלים דיווחים שוטפים מהאוניברסיטה על התנהלות האוניברסיטה, תוכניות שונות, תקציבים, נכסיה, שיתופי פעולה שונים, הקמה של גופים אקדמיים חדשים ועל שינויים מבניים באוניברסיטה.

פעם בשנה, בחודש מאי, מתאספים חברי חבר הנאמנים לשבוע בישראל לאירועי שבוע חבר הנאמנים שבו מחולקים תארי דוקטור לשם כבוד, פרסי דן דוד ונערכים פגישות ועדכונים על סדר היום האוניברסיטאי.

נשיא האוניברסיטה, יו"ר הוועד המנהל, הרקטור, הפרו-רקטור ודקאני הפקולטות חברים בחבר הנאמנים מתוקף תפקידם. חברי החבר הישראליים מורכבים מחברי הסגל האקדמי שמקבלים מינוי אוטומטי וכן מנאמנים הנבחרים על ידי חבר הנאמנים בהצבעה חשאית. חברי החבר שאינם ישראליים נבחרים לפי המלצה שך ועדת מינויים. מינויים אלה תקפים לשנתיים אך חבר הנאמנים יכול להאריכם לתקופות נוספות. יו"ר חבר הנאמנים נבחר גם הוא על ידי חבר הנאמנים, בהתאם להמלצת ועדת איתור, לתקופה בת 4 שנים. בתום תקופה זו ניתן להאריך את מינוי לכהונה נוספת.

בשנת 2021 נבחרה גב' דפנה מיתר-נחמד לכהן כיו"ר חבר הנאמנים.