מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם סוניה אברמוביץ

סוניה אברמוביץ, חברת חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, חברה בהנהלת אגודת הידידים, מספרת לנו קצת על עצמה ועל מהי פילנתרופיה עבורה

22 אפריל 2021
מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם סוניה אברמוביץ

סוניה אברמוביץ, חברת חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, חברה בהנהלת אגודת הידידים, בנה ובתה שניהם בוגרי האוניברסיטה.

אברמוביץ, ילידת 1933, עלתה בגיל חצי שנה לארץ ומאז חיה את חייה בתל אביב.

עם קום המדינה, היתה בין חמש הדוגמניות הראשונות בארץ, ועמדה בראש משלחת דוגמניות לדרום אפריקה, אשר יצגה, בהצלחה מרובה, את תעשיית הטקסטיל הישראלית הצעירה.

את הפעילות הציבורית שלה החלה בגיל 15 בהתנדבות באגודות שפעלו בארץ, עבדה בהתנדבות במשך 12 שנים בבי"ח ליולדות הקריה, בגיוס כספים לשיפוצים ומכשור רפואי ועוד.
לאחרונה החלה לפסל בצדפים ובחומרים מהטבע. ההכנסות מיצירותיה נתרמות למלגות לסטודנטים שנפגעו ממשבר הקורונה.

10 דברים שלא ידעתם על סוניה אברמוביץ:

1. איזה הרגלים שינתה אצלך הקורונה?
הקורונה הוציאה ממני כשרון שלא ידעתי שקיים – התחלתי לפסל וליצור בצדפים ובחומרים מהטבע, דוגמת אצטרובלים ופנינים. נשאבתי לתוך זה בעוצמה ואני יושבת ימים שלמים על כל יצירה.

2. מה הפינה הכי אהובה עליך בבית?
המרפסות שלי – יש את המרפסת המרכזית, הגינה שלי, שאת כל הצמחייה בה אני מגדלת ומטפלת בעצמי ואני מאוד אוהבת לשבת בה, ואת מרפסת המטבח שלי, בה אני מגדלת את הסלט שלי – עגבניות, פלפלים, חצילים.. כשאני רוצה סלט - אני יוצאת למרפסת וקוטפת את הירקות.

3. באיזו סדרה את צופה עכשיו?
לא צופה בסדרות אלא רק בחדשות, מעניין אותי לצפות בוויכוחים פוליטיים.

4. כשנחזור לשגרת טיסות לחו"ל, מה המקום הראשון שתטוסי אליו?
למשפחה שלי בארה"ב - מיאמי ולונג איילנד.

5. מה מרגש אותך?
המשפחה שלי. עוצמת הרגש גדלה עם כל דור חדש שנולד. נולדו לי שני ילדים נהדרים, נכדים מדהימים, לאחרונה נולד לי נין חדש, 3 נינות ועוד אחת בדרך, ואני במצב של התאהבות.

6. תכונה בולטת?
אופטימיות – אני אדם מאוד אופטימי. כל דבר מסתדר בסופו של עניין, ואם עדיין לא הסתדר, כנראה שעוד לא הגיע הזמן.

7. מוטו לחיים?
החיים רצופים בכישלונות קטנים ובלתי נמנעים, על כן עצתי – עסקו במה שאתם מצטיינים.

8. במשפט אחד – מהי פילנתרופיה עבורך?
דרך חיים. הפעילות הציבורית ממלאת את חיי, נותנת לי המון סיפוק.

9. איך הכל התחיל?
גדלתי בבית על ערכים של נתינה. אבי נתן לנכדו כמתנת בר מצווה מלגות לסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, שהוענקו בטקס מכובד בלשכת "בני ברית", מה שנטע בילדיי את התכונה הנהדרת של נתינה. את הפעילות הציבורית שלי התחלתי בגיל 15 באגודות שהיו קיימות בארץ בזמנו - האגודה למלחמה בסרטן, האגודה למלחמה בשחפת, שמע ועוד. אני מאמינה בזה מאוד וגם הילדים שלי הולכים בעקבותיי.

10. מה על הפרק?
התרגשתי מאוד ממצבם הכספי הקשה של הסטודנטים והסטודנטיות בעקבות משבר הקורונה ואי היכולת שלהם לשלם שכר לימוד, והחלטתי שאת הפסלים שלי אמכור והכסף יועבר למלגות. הם עברו שנה קשה ביותר, בלי יכולת להתפרנס למחייתם ולשלם את שכר הלימוד.