סימפוניית המוח: מוזיקה ושיפור מצבים קוגניטיביים

02 ביוני 2023, 10:30
אודיטוריום סמולרש
סימפוניית המוח: מוזיקה ושיפור מצבים קוגניטיביים

קסם המוזיקה מתרחש כאשר אזורי מוח רבים מופעלים בעוצמה ובמהירות בעת האזנה למוזיקה, אזורים הקשורים לרגש, זיכרון, תנועה, עיבוד מחשבתי ועוד.

בהרצאתה של ד"ר נטע מימון מביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה וביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, חקרנו את השפעת המוזיקה על המוח, הבנו כיצד למוזיקה יש השפעה רבה על ההתנהגות והרגשות שלנו ואילו אזורים מוחיים משתתפים בתהליך העיבוד המורכב שלה, וראינו איך אפשר להשתמש במוזיקה בצורה חכמה, להביא אותנו למיצוי היכולות שלנו ולקצה עוצמת הרגשות.
במפגש הכרנו את ה- neurosteer, מכשיר EEG נייד למדידת הפעילות המוחית על ידי עיבוד אותות מתקדם שפיתח פרופ' נתן אינטרטור מאוניברסיטת תל אביב.

נוסף על הצגת מחקרה, ד"ר מימון הדגימה באמצעות ה- neurosteer איך ניתן למצוא סממנים בפעילות המוחית שמצביעים על הדרדרות קוגניטיבית באמצעות מבחנים מוזיקליים הניתנים אוטומטית. באמצעות המכשיר גם צפינו בפעילות מוחית של שלושה נגנים בזמן שהם מנגנים חי על הבמה, יחד ולחוד, באלתור ובביצוע יצירות כתובות, ואפילו בזמן דימיון הנגינה.

הכניסה לאירועי אגודת הידידים הינה עם כרטיס בתוקף בלבד, לחברי המועדון העסקי-אקדמי ולחברי חבר הנאמנים.

הצטרפו אלינו >>

לצפייה בתמונות מהאירוע >>