צ'רציל בימים של מנהיגות במועדון העסקי-אקדמי

חברי המועדון העסקי-אקדמי של אגודת הידידים הוזמנו להקרנת טרום בכורה של הסרט החם של החורף: "שעה אפלה" – האירוע החותם את שנת הפעילות 2017 של המועדון.

25 דצמבר 2017

לפני הקרנת הסרט, העוסק בחייו של צ'רצ'יל בימים הגורליים של הכרעות עתידה של אירופה, נערכה שיחה בין עורך חדשות החוץ של ערוץ 10 נדב איל עם ד"ר מיכל שפירא מבית הספר להיסטוריה ע"ש יעבץ של האוניברסיטה, תחת הכותרת "ימים של מנהיגות". במהלך השיח ניתחו השניים את פועלו של צ'רצ'יל לקראת ובמהלך מלחמת העולם השנייה. שפירא ערכה השוואה בין צ'רצ'יל מחרחר המלחמה לקודמו  בתפקיד צ'מברליין, שהיה ג'נטלמן אנגלי. איל סיפר על הפגישה ההיסטורית שתוכננה בין צ'רצ'יל להיטלר, אך בוטלה על ידי היטלר ברגע האחרון - החמצה היסטורית.

יו"ר אגודת הידידים אמנון דיק ומנכ"לית האגודה סיגל אדר הודו לידידים על מעורבותם ותמיכתם בגיוס מלגות לדוקטורנטים ודוקטורנטיות מבטיחים ומצטיינים.

הגיעו ונהנו מהשיח ומהסרט: סמי וטובה סגול, יצחק סוארי, שוקי שוורץ, מנחם ורותי אורן, שירלי פורטר, רו״ח שלמה זיו, אליעזר אורן , טל ושולי בנד ,אסתר אלדן, נחמה ועמליה דואק ועוד.