מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם חיים הורביץ

חיים הורביץ, חבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, ממשיך את מורשת אביו בתמיכה במכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי בפקולטה לניהול, ומספר לנו קצת על עצמו ועל מהי פילנתרופיה עבורו

25 ינואר 2021
מדברים פילנתרופיה – בנימה אישית עם חיים הורביץ
(צילום: נמרוד גליקמן)

חיים הורביץ, חבר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, ממשיך את מורשת אביו בתמיכה במכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי בפקולטה לניהול, ייסד יחד עם משפחתו את קרן "דליה ואלי הורביץ", התומכת בדוקטורנטים בתחום המדע והרפואה באוניברסיטת תל אביב.

הורביץ, יליד 1960, נשוי ואב ל- 3 ילדים, בוגר החוג למדעי המדינה וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב. מייסד ומנכ"ל CH Health, קרן הון סיכון פרטית, המתמקדת בפרמצבטיקה. החל משנת 1990 החזיק במשרות בכירות בטבע ישראל, אירופה ובפעילות הבינלאומית וב- 2010 מונה להיות חבר דירקטוריון.

חיים מכהן כיו"ר ודירקטור בחברות ציבוריות רבות בתחום הבריאות, הוא יו"ר וחבר הוועד המנהל של העמותה לקידום החינוך ביפו, חבר עמותת ידידי בלינסון, חבר נשיאות, חבר מועצת תעשיינים, ויו"ר ענף התרופות והקנביס הרפואי בהתאחדות התעשיינים.

10 דברים שלא ידעתם על חיים הורביץ:

1. איזה הרגלים שינתה אצלך תקופת הקורונה?

למדתי לעבוד דרך הזום ונעשיתי יעיל מאד בכך שחסכתי הרבה מאד זמן על נסיעות בארץ ובחו"ל.

2. באיזו סדרה אתה צופה עכשיו?

סיימתי לצפות עכשיו ב"כתר", סדרה מקסימה עם שחקנים מעולים ועלילה מאד מרתקת.

3. למה אתה הכי מתגעגע?

אני מתגעגע מאד לכל המפגשים המשפחתיים, החברתיים והעסקיים. חסר לי מאד הקשר והמגע הבין אישי.

4. איזו מנה הכי מנחמת אותך בימים אלו?

המנה שהכי מנחמת אותי בימים אלו היא מרק ירקות עשיר ומהביל.

5. בימי שגרה, מה הנופש המועדף עליך?

אני אוהב מאד חופשות משפחתיות, קרוב לים עם הרבה שמש, מים וטבע יפה.

6. איך שומרים על קשר עם העובדים?

הקשר עם העובדים נשמר היטב היות ואנחנו חברה קטנה, כך שהשגרה שלנו כצוות כמעט ולא נפגעה.

7. באיזה פיתוח של טבע אתה הכי גאה?

אני הכי גאה בפיתוח תרופת הקופקסון של טבע. זו תרופה ששינתה את חייהן של מאות אלפי חולות ממחלה חשוכת מרפא למצב שבו אפשר לחיות חיים כמעט נורמליים לגמרי ובזמן קצר.

8. חוץ מחיסון לקורונה – איזו תרופה תשנה את העולם?

אני חושב שיהיה אוסף של תרופות רבות שיעשו שינויים גדולים במיוחד בתחום הסרטן ומחלות ניווניות. זה יהיה דרמטי מאד ויקרה בתוך פחות מעשור.

9. במשפט אחד – מהי פילנתרופיה עבורך?

פילנתרופיה היא עבורי נתינה אינסופית וללא שום תנאי - בגוף ובנפש, לטובת כל אלה שגורלם לא שפר עליהם. נתינה שכזו היא אושר אמיתי שאין שני לו.

10.  עם מי הכי היית רוצה להיפגש ב- ZOOM?

לא רוצה יותר לפגוש אף אחד בזום!  נמאס לי מהזום, כל כך, כל כך....