ארוע הפתיחה החגיגי של אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב לשנת הפעילות 2019 - 2020

על במה אחת: פרופ' רונית סצ'י פאינרו, פרופ' יוסי שיין, פרופ' עוזי רבי ופרופ' ליאו ליידרמן, בשיחה חד פעמית עם אושרת קוטלר

06 נובמבר 2019

אודיטוריום סמולרש על כל אלף ומאתיים מושביו היה מלא מפה לפה בבוקר שישי ה-01.11.19  באירוע פתיחת שנת הפעילות של אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב.

האירוע עמד בסימן האתגרים והשאלות הגדולות שעומדות לפתחנו בעשור הקרוב, בכלכלה, בפוליטיקה ובממשל האמריקאי, במציאת תרופה לסרטן, וביחסים במזרח התיכון.

כדי לענות על שאלות אלו התארחו באירוע ארבעה כוכבי מחקר, כל אחד בתחומו, אותם איתגרה אושרת קוטלר.

​הפרופ' רונית סצ'י-פאינרו מהפקולטה לרפואה חוקרת פרופ' עוזי רבי ראש מרכז דיין ללימודי המזרח התיכון, הכלכלן פרופ' ליאו ליידרמן מבית הספר לכלכלה ופרופ' יוסי שיין ראש בית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים.

השיח בין החוקרים הניב גם כותרות חדשותיות, פרופ' ליידרמן - שעומד בראש מכון פרנקל צוקרמן לכלכלה בינ"ל, חוזה משבר כלכלי עולמי בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והריבית השלילית. פרופ' רבי מצידו העריך שהעשור הקרוב יעמוד בסימן עימות בין ישראל לאיראן, והשאלה עד כמה גבוהה תהיה עצימותו.

פרופ' יוסי שיין אמר שכיום שחקנים בלתי צפויים זוכים להשפעה גדולה יותר מאשר סטרוקטורות רעיוניות.

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו, חוקרת הסרטן פורצת הדרך שעלתה לאחרונה לכותרות בעולם ובישראל, אמרה שפיתוח הנוגדנים, הוא כיום תחום אדיר המשנה את כללי המשחק בחקר הסרטן.

בין 1200 הנוכחים ניראו ידידים ותורמים רבים ובהם גליה מאור, צבי ימיני, צביקה גיור, אילן וורד גרינבוים, גבי ואתי רוטר, אלקס ואסתי הרטמן, דפנה מיתר נחמד, תמיר גילת, בני וענת פדני ואחרים.

לצפייה באירוע > https://youtu.be/WqXsRRV6tpY

(צילום : איציק בירן ויעל צור)