מיכל חטואל רדושיצקי
פקולטה וחוג: מדעי המדינה, מדעי החברה
נושא המחקר: סטיגמטיזציה של מדינות בזירה הבינלאומית
מנחה: פרופ' אמל ג'מאל (אוניברסיטת תל אביב)
לימודים והתמחויות בתואר ראשון ושני: תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת (אוניברסיטת תל אביב). תואר שני במדעי המדינה - התמחות בתקשורת פוליטית (אוניברסיטת תל אביב).
מילה (או ביטוי) שמתמצתים את מיכל: מוטיבציה ונחישות
מיכל, נשואה ואם ל 3, גדלה ביוהנסבורג שבדרום אפריקה ורצתה להיות שדרנית חדשות בטלוויזיה. היא התחנכה בבי"ס יהודי - מסגרת נוקשה ומחייבת - ואת הבגרות כתבה באנגלית, אפריקנס ועברית. לארץ חזרה כשבוע לפני שהתגייסה כחיילת בודדה למסלול ייעודי לקצונה.
בשיחות עם קהל בינלאומי נתבקשה תדיר להתייחס להשוואה בין ישראל ודרום אפריקה בממד האפרטהייד. השוואה זו עוררה בה עניין לחקור איך דמוקרטיה כמו ישראל מושוות למשטר האפרטהייד שתחתיו גדלתי בדרום אפריקה.
במה עוסק המחקר שלך ומה תרומתו?
המחקר עוסק בסטיגמטיזציה של מדינות בזירה הבינלאומית. במחקר מפותח מודל המנסה להסביר איזה משתנים צריכים להתקיים על מנת שמדינה אשר מעורבת בסכסוך להגדרה עצמית (self-determination conflict) תסבול מסטיגמה. וכן, למה בחלק מהקונפליקטים בנושא הגדרה עצמית המדינות המעורבות לא מפתחות סטיגמה בזירה הבינ"ל בעוד שבסכסוכים אחרים כן נוצרת סטיגמה שכזו.
התרומה המשמעותית של המחקר היא בהבנה של מנגנוני כוח רך (soft-power) שתופסים תאוצה וחשיבות בעולם דיגיטלי בו הפעלת כוח צבאי (hard-power) גובה מחיר מדיני כבד. מאחר ומדינות מתנהגות כמו אנשים, מקווה שהמחקר שלי יתרום גם להבנת יחסים בין מדינות.
מה משמעות המלגה עבורך? מה לא יכולת לבצע לולא המלגה?
המלגה מהאוניברסיטה אפשרה לי ללמוד. פשוטו כמשמעו.
לא הייתי יכולה לעמוד בהוצאות של גידול שלושה ילדים קטנים ולחקור ללא קבלת סיוע כלכלי. המחקר האקדמי גמיש בשעותיו, ומאפשר לי גם להיות אמא לילדיי וגם לא לוותר על עצמי ועל שאיפותיי המקצועיות.
מי מהווה עבורך מודל?
חוקרת בכירה במכון בו אני עובדת מצליחה לעשות בו בזמן הכל מהכל: מרצה, חוקרת במכון מחקר יישומי, אמא ובעלת משפחה. היא מתמודדת עם הכל בחן. כאמא המתמודדת עם שלושה ילדים קטנים אשר נולדו בהפרש של שנתיים וחצי תוך כדי הדוקטורט, זה מלמד אותי שהדבר אפשרי.
מה עוד חשוב שנדע עליך?
מתנדבת בוועד המנהל של פורום דבורה: נשים במדיניות חוץ וביטחון לאומי.