קפקא והמשפט נפגשים בתל אביב

הרצאתה של פרופ' נילי כהן, רקטור לשעבר של אוניברסיטת תל אביב, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים וכלת פרס ישראל לחקר המשפט לשנת תשע"ז

25 ביוני 2021, 10:30
אודיטוריום סמולרש
בתשלום
קפקא והמשפט נפגשים בתל אביב

פרנץ קפקא נחשב לאחד מגדולי הסופרים במאה העשרים. התואר "קפקאי" בא לתאר את עולם הבלהות של ביורוקרטיה ריקה, שרירותית ואכזרית, הנשענת, כביכול, על כללים משפטיים לא-מוכרים ובלתי נגישים.

חלק הארי של יצירותיו פורסם על ידי ידידו מקס ברוד, שהציל את כתבי היד מכליה, ופעל לפרסומיו בעולם. סיפור פרסומם של כתבי קפקא, הבעלות עליהם ושמירתם הוא אחד הסיפורים המעניינים הכרוכים בגורלו של כתב-עט של יוצר.

אנו מזמינים אתכם להרצאתה של פרופ' נילי כהן, פרופסור אמריטה למשפטים, רקטור לשעבר של אוניברסיטת תל אביב, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים וכלת פרס ישראל לחקר המשפט לשנת תשע"ז, אשר תבחן את ההכרעות המשפטיות בעניין זה, ותדון בשאלה האם הן עולות בקנה אחד עם תמונת העולם של קפקא על המשפט.

הרצאתה של פרופ' נילי כהן תתקיים באודיטוריום סמולרש, ביום שישי, 25.6.21, התכנסות בשעה 10:00, תחילת ההרצאה ב- 10:30.

הכניסה לחברי אגודת הידידים עם כרטיס בתוקף בלבד, חברי המועדון העסקי-אקדמי וחברי חבר הנאמנים.

לחצו כאן להצטרפות לאגודת הידידים >>