פלא אדריכלי וחדשנות: סיור מודרך במרכז המחקר לננו-טכנולוגיה
מפגש במסגרת תוכנית "ידידים פלוס"
במסגרת תוכנית "ידידים פלוס" זכינו לבקר באחד מהמקומות המיוחדים בארץ ובעולם - מרכז המחקר לננו-טכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
הבניין תוכנן ע"י האדריכלים הצרפתים מישל רמון ואלכסי פייר, כשעימם פעלו משפחת האדריכלים החיפאים יעל, ירון וגלעד גרנות. הבניין החדש בולט במרכז הקמפוס הודות ללובנו שמודגש באמצעות 164 עמודים המקיפים קוביית בטון וזכוכית.
בסיור למדנו את יסודות הננוטכנולוגיה וביקרנו ב"חדר הנקי" - מבנה ייחודי ביותר, שבזכות היותו מבודד מחלקיקים, מאפשר ייצור של צ'יפים ורכיבי ננו. במרכז מייצרים מוצרים לתעשייה הביטחונית ולסטארטאפים שונים הנמצאים בשלב ייצור של אב הטיפוס, בארץ ובעולם.
בסיור במעמקי המבנה, גילינו מדוע הבסיס שלו מורכב מיציקות בטון ענקיות ואיך בנייה זו מייצרת חלל המבודד את הבניין מרעידות ומאפשרת מדידות מיקרוסקופיות. צפינו במכונות החדישות והמתקדמות ביותר בעולם ובמערכות התת-קרקעיות של סינון וזרימת אוויר מיוחדות, השולטות בטמפרטורה ובלחות של החדר. למדנו על התהליך המורכב של שמירת ה"ניקיון" של המכונות בעת מעבר מחדר לחדר ומפרויקט לפרויקט.
במסגרת המפגש ביקרנו גם במעבדה להנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית במרכז סגול, אחת המעבדות המתקדמות והמצליחות ביותר בעולם וזכינו בחשיפה לפיתוחים המתקדמים ביותר בעולם בתחום הרפואה הרגנרטיבית.
במעבדה נכנסנו לחדר המיקרוסקופיה, ראינו תאי לב בצלחת, לבבות מהונדסים, צפינו בהנדסת רקמת מוח, למדנו על תהליך יצירת איברים במדפסת בתלת-מימד וצפינו בתהליך הדפסת "טלאי" לכליה, שיחקה את תפקודי הכליה ובהמשך יאפשר "לתקן" כשלים בתפקודי הכליה כדי לא להגיע לטיפול בדיאליזה.
את הסיור הובילו:
אליס פולקסי-שגב, מנהלת TAU.nano, מכון למחקר בתחום הננוטכנולוגיה וקוונטום, שהכניסה אותנו לעולם הננו-טכנולוגיה;
רמי גבאי, אחראי תשתיות חדר נקי ובטיחות, שלקח אותנו לסיור מרתק בנבכי הבניין;
הדוקטורנט איתי קבילי וצוות המעבדה של פרופ' טל דביר.
הצטרפו לתוכנית "ידידים פלוס" ותיהנו מתוספת של 3 מפגשים מיוחדים וחווייתיים ומהענקת מינוי לאגודת הידידים במתנה לחברים (שלא היו ידידים בעבר).