חומת המגן של הגוף: נוגדנים ומה שמעבר

ד"ר נטליה פרוינד

ד"ר נטליה פרוינד במעבדתה

חומת המגן של הגוף: נוגדנים ומה שמעבר

בזמן שעולם המדע והרפואה נאבק על מציאת טיפולים ופיתוח תרופות להתמודדות עם המחלות השונות, מתרחש לו מאבק נוסף: המאבק של המערכת החיסונית באויבים מבחוץ ומבפנים.

נוגדנים הנוצרים בגופנו מהווים קו ההגנה משמעותי מפני הדבקות במחלות נגיפיות, חיידקיות ואפילו בסרטן.

כיצד הם נוצרים וכיצד הם פועלים בגופנו? ואיך אפשר למנף את הידע הזה לתכנון תרופות חדשות וחיסונים שישפרו את איכות החיים של האנושות?

על שאלות אלה ועוד ענתה בהרצאתה ד"ר נטליה פרוינד, ראשת המעבדה לחקר נוגדנים אנושיים מהפקולטה לרפואה. ד"ר פרוינד חוקרת את מערכת החיסון מזה 15 שנה ובוגרת דוקטורט בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב.

עם תום הדוקטורט עברה לאוניברסיטת רוקפלר בניו יורק, שם חקרה במעבדה לאימונולוגיה מולקולרית את התגובה החיסונית הנוצרת לאחר הדבקה בנגיף האיידס. בשנת 2017 הקימה את המעבדה לחקר נוגדנים אנושיים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. ד"ר פרוינד היא זוכת פרס קלור לדוקטורנטים, פרס למחקרים פורצי דרך של אוניברסיטת תל אביב ופרס Innovate to Connect של חברת merc, ופרסמה כ- 26 מאמרים שצוטטו כ- 3000 פעמים בעיתונות המדעית.

הכניסה לאירועי אגודת הידידים הינה עם כרטיס בתוקף בלבד, לחברי המועדון העסקי-אקדמי ולחברי חבר הנאמנים.

הצטרפו אלינו >>

לצפייה בתמונות מהאירוע >>