אירוע טרום פתיחה של בניין צ'ק פוינט החדש

 גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט וחבר בחבר הנאמנים של האוניברסיטה, בשיחה אישית עם דור העתיד של המדענים

14 באפריל 2019, 18:30 
 
אירוע טרום פתיחה של בניין צ'ק פוינט החדש

חברי המועדון האקדמי עסקי של אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב,  זכו בתאריך 14.4  להצצת טרום פתיחה בלעדית של בניין צ'ק פוינט החדש, בית הספר למדעי המחשב ואוניברסיטת תל אביב לנוער.

 

בדברי הפתיחה אמר נשיא אוניברסיטת תל אביב פרופ' יוסף קלפטר: "עבורי, חנוכת הבית הזה היא מעין מתנת פרידה אחרי שתי קדנציות כנשיא. אחרי שאסיים את תפקידי בקרוב, בחרתי לקבל משרד בבניין הזה, לא בטוח שאכתוב פה זכרונות אבל בטוח שאכתוב פה משהוא".

 

מבנה בצורת ענן צף - הלקוח מעולם מדעי המחשב

 

אדריכל הבניין איתן קימל שיתף את הבאים בנעשה מאחורי הקלעים של ההקמה: "אדריכל צריך מזמין רציני ונבחרת הקמה רצינית. ניגשנו למכרז עם רעיון שנשאב מעולם וירטואלי- אניגמטי שיצוף בתוך סביבה נוקשה של בנייני בטון ותיקים יותר. זכינו בתחרות ונגשנו למצוא פתרון מעשי למעטפת הפיקסלים, ובסופו של דבר אלה הן זכוכיות בגודל 40X40 ס"מ הניצבות במרחק שונה ממישור החזית, ומעניקות לו מראה שדומה חיצונית ובאופיו לענן - מעולם מדעי המחשב, שצף לו כמבנה בסביבה הנוקשה של האוניברסיטה".

 

הקשר ההדוק בין עולם האקדמיה לעולם ההייטק

דנה רכטמן, סמנכ"לית פעילות ותוכן אגודת הידידים חשבה כי נכון יהיה לייצר שיח עם דור העתיד ולכן, במרכז הארוע עמדה שיחה עם גיל שויד שנשאל שאלות אישיות על ידי מור פיפק, דוקטורנטית למדעי המחשב, מישל קלמן תלמידת אוניברסיטת תל אביב לנוער ורזי מוקטארן וגר מתכנית אוניברסיטת תל אביב לנוער (שהכיר את גיל שוויד בהיותו נער, הגיש לו את קורות חייו ומאז עובד כ13 שנה בצ'ק פוינט).

שויד דיבר גם על הקשר ההדוק בין עולם האקדמיה לעולם ההייטק: "יש גשר בין התעשייה לאוניברסיטה ויש בוגרים שנחשפים ונכנסים לתעשייה, גם לצ'ק פוינט. אני מקווה שהשם צ'ק פוינט במרכז האוניברסיטה יאפשר לקדם יוזמות מסוג גשר לשילוב סטודנטים ובוגרים בצ'ק פוינט מחד ומחקרים שייעשו באקדמיה יחד עם צ'ק פוינט.

 

"לשמחתי, בתחום של תוכנה לא צריך לחכות 50 שנה כדי לראות תוצאות וסטארט-אפ מראה מוצר בשוק תוך פחות משנה. וזו ההזדמנות גם לכם שלומדים פה. מגיל 12 בערך עבדתי, אבל תמיד עבדתי בסביבות קשורות לעשייה של מחשב, ובגיל 14 כבר עבדתי באוניברסיטה. והאוניברסיטה פותחת את הראש, בעוד התעשייה מאוד פרגמטית. רוב הרעיונות שמשתמשים בהם כיום יש להם בסיס אקדמי לפני 15 שנה וגם 30 שנה.

 

"אנחנו צריכים את בוגרי האוניברסיטה בתעשייה שלנו. זה כנראה המקום הכי טוב להתחיל בו קריירה בהייטק, לא מצאנו גורם יותר טוב מהאוניברסיטה".

 

שויד נשאל על קווי האופי של עובדי צק פוינט וענה: "העובדים חייבים שתהיה בהם שאיפה למצויינות, אנשים שרוצים להשתפר כל יום ולהיות טובים עוד יותר, והכי חשוב להשיג את המטרות שלהם ולא לוותר".
בתחום התוכנה למזלי לא צריך לחכות 50 שנה בשביל לראות תוצאות כמו למשל בפרס נובל, לי פשוט אין את הסבלנות לזה".

 

קל להשבית מדינה בסייבר מאשר בפצצות

 

לשאלה על אתגרים חדשים אמר: "כל יום אני שואל את עצמי מה האתגרים הבאים, אבל עוד לא גמרנו את האתגרים של צ'ק פוינט, כי צריך עוד לאבטח את העולם. ולא מבינים כמה זה קשה לאבטח את הרמזורים, ומערכות שונות ומגוונות בכל תחומי החיים. המלחמות הבאות יהיו בעולמות הסייבר. יותר קל להשבית מדינה בסייבר מפצצות".

כשנשאל לגבי סוגיית תעסוקת נשים בהייטק אמר: "יש יוזמות מיגדריות בצ'ק פוינט, הנושא מטריד אותנו. המספר של 20-30% נשים בתעשייה נמוך מידי ואין לכך שום סיבה או הצדקה. אצלינו 50% מחברי ההנהלה הן נשים, אנחנו מנסים לעודד בנות ללימודים מדעיים, חלקם שאני יוזם בעצמי". הוא התוודא ואמר: "יש לי כבר כמה הצלחות כולל שיכנוע המטפלות של ילדי". (אגב שלושה מתוכם ישבו בשורה הראשונה).

גיל שויד סירב להתייחס לפוליטיקה ואמר כי בנושא זה גזר על עצמו שתיקה.

 

השתתפו באירוע: עו"ד חנינא ברנדס שהגה את החיבור ל"בית אחד" בין בית הספר למדעי המחשב ואוניברסיטת תל אביב לנוער, נועם לאוטמן שאביו דב ז"ל נמנה גם הוא עם יזמי הרעיון, מריוס נכט ממקימי צ'ק פוינט, פרופ' יוסי מטיאס סגן נשיא בגוגל העולמית ומנכ״ל מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בישראל, עו"ד תמיר גילת, אסי שמלצר, מוטי ועינת כוזהינוף, דן פרופר, שי מאיר, סמי סגול ואחרים.

למידע נוסע על המועדון העסקי אקדמי >

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>