הישראליזציה של היהדות

בעידן בו מדינת ישראל הופכת למקום המרכזי והמוביל בכל תחום חיי היהודים באשר הם, עולות שאלות רבות לגבי מהות היהודים והיהדות בעת החדשה. פרופ' יוסי שיין ​בסדרה חדשה.

28 בדצמבר 2017, 18:00
אולם יגלום, בניין הסנאט
בתשלום
הישראליזציה של היהדות: סדרת הרצאות עם פרופ' יוסי שיין

אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב מזמינה אתכם לשישה מפגשים חודשיים מרתקים עם פרופ' יוסי שיין על עידן חדש שבו משתנה היחס בין מדינת ישראל והתפוצות.

פרופ' יוסי שיין, מבכירי אנשי מדע המדינה בישראל, הוא מופקד קתדרה בטנקורט וראש ביה"ס למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת תל אביב. במקביל הוא גם משמש פרופ' ליחב"ל באוניברסיטת ג'ורג'טאון, שם ייסד ועמד בראש המרכז לציויליזציה יהודית.
ביולי 2016 נבחר לחבר הות"ת, שם הוא עומד בראש הוועדה לעתיד מדעי הרוח בישראל.
פרופ' שיין כתב וערך עד כה שמונה ספרים, ופרסם עשרות מאמרים בכתבי עת מובילים בעולם. הוא זכה לפרסים רבים, ובעל טור קבוע בידיעות אחרונות ופרשן מבוקש בתכניות הפוליטיות בכלי התקשורת בארץ ובעולם.

תכנית המפגשים:
28 בדצמבר 2017
היהודים: אומה או דת?

25 בינואר 2018
למה הנוצרים הפכו משונאים לאוהבים?

22 בפברואר 2018
מהי השאלה היהודית בעת המודרנית?

22 במרץ 2018
למה נולדה הציונות?

10 במאי 2018
מדינת ישראל מול התפוצות: איך הפך הדוד מאמריקה לדוד מתל אביב?

31 במאי 2018
מבט לעתיד: יהודותיזציה או ישראליזציה?

הסדרה תתקיים בימי חמישי בין השעות 18:00-20:00 באולם יגלום בבניין הסנאט אוניברסיטת תל אביב.