מפגש דצמבר של ידידי אוניברסיטת תל אביב - הקרנת טרום בכורה והרצאה

20.12.19 הקרנת טרום בכורה של הסרט "ג'ודי מעבר לקשת" בכיכובה של רנה זלווגר והרצאה של ארז דבורה בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש טיש

18 דצמבר 2019
ג'ודי מעבר לקשת

הקרנת טרום בכורה של הסרט "ג'ודי מעבר לקשת" בכיכובה של רנה זלווגר, שכובשת את המסך והלבבות כג'ודי גרלנד האגדית

הרבה לפני רפסודיה בוהמית של פרדי מרקיורי ורוקטמן של אלטון ג׳ון, כבשה כוכבת-על אחת את המסכים והבמות ברחבי העולם. ג׳ודי, שזכתה לתהילת עולם כדורותי מ"הקוסם מארץ עוץ", מגיעה להופיע בלונדון כשהיא נקרעת בין הרצון להיות בבית עם ילדיה, לבין הצורך להתפרנס ולהיות נאהבת. קולה נסדק, אך נוכחותה הדרמטית מורגשת יותר מאי פעם.

עם שיריה המוכרים, ביניהם ''אי שם מעבר לקשת'' האלמותי, חוגג הסרט את כשרונה האגדי של ג'ודי גרלנד וכואב את מחיר הצלחתה של מי שהייתה - ובעיני רבים עודנה - אמנית הבמה הגדולה בעולם.

הרצאת מבוא, "ג'ודי גרלנד: כוכבת שנעשתה ונהרסה בהוליווד"

ארז דבורה, בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש טיש, אוניברסיטת תל אביב

יום שישי, 20.12.19, אודיטוריום סמולרש