11.02.2016: טקס הכרזת זוכי פרס דן דוד לשנת 2016

11 בפברואר 2016, 19:00

מועדון
11.02.2016: טקס הכרזת זוכי פרס דן דוד לשנת 2016

בערב חמישי (11.02.2016) הוכרזו באוניברסיטת תל אביב הזוכים בפרס דן דוד לשנת 2016. בערב החגיגי השתתפו בכירי האוניברסיטה לצד עשרות חברים במועדון העסקי-אקדמי של האוניברסיטה בראשות היו”ר אמנון דיק.

על הזוכים הכריזו באירוע יו”ר קרן דן דוד, פרופ’ איתמר רבינוביץ’ ונשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ’ יוסף קלפטר. פרס דן דוד הוא פרס בינלאומי יוקרתי הניתן בישראל לאנשים על תרומתם לחברה ולקהילה, אשר הוכיחו הצטיינות ותרמו תרומה יוצאת דופן לאנושות. מדי שנה מחלק פרס דן דוד שלושה פרסים בסך שלושה מיליון דולר בשלושת ממדי הזמן: עבר, הווה, ועתיד.

בשנה זו יינתן הפרס לשלוש חוקרות בתחום ההיסטוריה החברתית: פרופ’ אינגה קלנדינן, פרופ’ ארלט פארג’ ופרופ’ קתרין הול. שלושה פורצי דרך בתחום מדע הננו: פרופ’ פול אליויסטוס, פרופ’ צ’דמירקין ופרופ’ סר ג’ון פנדרי. בזוכים גם שלושה כלכלנים המתמחים בקביעת מדיניות במאבק בעוני הגלובלי: פרופ’ סר אנתוני אטקינסון, פרופ’ פרנסואה בורגיניון ופרופ’ ג’יימס הקמן.

הפרס, הניתן זו השנה ה-15, מוענק על שמו של איש העסקים היהודי דן דוד, שהלך לעולמו בשנת 2011. בנוסף, בכל שנה מחלק פרס דן דוד מלגות לסטודנטים המצויים בשלבי הדוקטורט ופוסט-דוקטורט מהארץ והעולם.

בין המשתתפים: מנכ”ל אגודת ידידי האוניברסיטה סיגל אדר, אלמנתו של מייסד הפרס דן דוד, גבריאלה דוד ובנו אריאל, מנהלת פרס דן דוד, סמדר פישר, מנהלת מערך הפעילות באגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב דנה רכטמן, ממייסדי אמדוקס בעז דותן ורעייתו ורדה, מאיר ברון וענת לוין, איש העסקים דב תדמור, גיל וזיו ביילין, חמוטל אנסקי, לוי יצחק, דיויד אסיא, שלמה זיו ועוד.

לגלריית התמונות: פייסבוק, פליקר